Білоус розповів, як і за скільки продаватиме державне майно

Читать на русском
Голова Фонду держмайна Ігор Білоус розповів подробиці продажу колишніх стратегічних державних підприємств: Одеського припортового заводу, «Центренерго» та ряду ТЕЦ.

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус передбачає, що Одеський припортовий завод, який нині перебуває у державній власності, буде проданий щонайменше за 500 млн дол. США.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Саме Одеський припортовий завод стане «першою ластівкою» у хвилі великої приватизації в Україні, запланованій до кінця 2015 року. «Бачимо величезний інтерес до ОПЗ», – відзначив Білоус.

Наступною великою угодою з продажу державних підприємств стане продаж «Центренерго». А в кінці літа-на початку осені держава також продасть 6 теплових електроцентралей. За словами Білоуса, такий поспіх зумовлений тим, що їхнім новим власникам потрібен буде час, щоб підготуватися до зими.

Додамо, що Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств української хімпромисловості. Він спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, рідкого азоту і т. д., а також займається перевантаженням хімічної продукції з країн СНД для відправки на експорт.

Цікаво, що у травні Кабінет міністрів затвердив рішення про продаж з аукціонів лише 4 ТЕЦ. Також, відповідно до планів уряду, український державний енергокомплекс невдовзі позбавиться й низки обленерго: продати приватним власникам планують 11 регіональних енергетичних компаній.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: