Міноборони з початку року закупило речового майна на 1,3 млрд грн

Читать на русском
В Міністерстві оборони України прозвітували про закупівлю речового майна для ЗСУ майже на 1,3 млрд грн, половину з цього обсягу поставили вітчизняні виробники.

Загальна сума договорів на постачання речового майна для Збройних сил України з початку року склала 1,2746 млрд грн.

При цьому, половину з цього обсягу коштів в Міноборони виплатили вітчизняним виробникам, розповіли «Слову і Ділу» в самому відомстві.

«Департаментом державних закупівель матеріальних ресурсів Міністерства оборони України у 2015 році проведені процедури закупівлі та укладено договори на постачання речового майна на загальну суму 1274,6 млн грн», – відзвітували в МОУ.

Також там додали, що сума, сплачена відомством за постачання предметів речового забезпечення ЗСУ вітчизняним виробникам складає 669 млн грн. «Станом на 8.06.2015 року (дата отримання інформаційного запиту – Ред.) вітчизняними виробниками постачено речового майна на суму 669 млн грн. На сьогодні військовослужбовці Збройних сил України забезпечуються військовою формою одягу вітчизняного виробника нового зразку (польова форма одягу зразку на Об'єднаних центрах забезпечення Збройних сил України відсутня)», – йдеться у повідомленні.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що українські військовослужбовці найближчим часом отримають нову формуСказано 23 березня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Крім того, в Міністерстві уточнили, що до військових частин, задіяних у проведенні Антитерористичної операції, з початку року було направлено більше 130 навігаційних систем, 420 тепловізорів, 2 комплекти безпілотних авіаційних комплексів та 620 приладів нічого бачення.

Нагадаємо, ще в жовтні минулого року Президент України пообіцяв забезпечити військовослужбовців новою формою, а пізніше – наприкінці березня поточного року – надати їм сучасну розвідувальну техніку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: