Корбан завжди був жорстким противником Порошенка – експерт

Читать на русском

Відомий український політолог поділився міркуваннями щодо того, що відбувається в «Укрнафті».

Інформація про зміну менеджменту в «Укрнафті» була давно і конкурс начебто оголошено, але ніхто не розуміє, яким чином він буде проходити, і логічно, що почалася боротьба. Коломойський не здає своїх позицій, але й Президент буде боротися.

Таку думку висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «НВ].

«Коломойський не віддасть контроль над компанією просто так: йому це невигідно, а, крім того, він ніколи добровільно не здає своїх позицій. Коломойський схильний до агресивного бізнесу, жорсткого захисту своїх інтересів. Але й Президент - теж людина принципу. Він буде боротися за те, щоб «Укрнафта» повернулася під контроль держави. У «Укртранснафті», де зміна менеджменту повинна відбутися в серпні, подібне теж може повторитися», - аналізує політолог.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що менеджмент компанії «Укрнафта» буде зміненийСказано 15 травня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Продовжуючи, він розповів, що мав можливість послухати передвиборний виступ Геннадія Корбана, і ймовірно, у відносинах між командами Президента і Коломойського знову з'являється напруженість.

«Корбан, звичайно, завжди був одним із жорстких і агресивних противників Порошенко - він цього навіть не приховував. У цій команді є й ті, хто готовий до компромісів, і ті, хто хоче воювати з президентською командою. Але риторика Корбана і так званої «укроповської» команди - відверто опозиційна. Якщо Корбан програє, це викличе сплеск емоцій, звинувачень і демаршів.

На його погляд, мова йде не просто про наростання напруги між командами президента і Коломойського. Те, що відбувається може привести до нового загострення, а привід – боротьба за «Укрнафту».

«Корбану пропонували компроміс, але він відмовився. Логіка виборів плюс дуже жорстка ситуація, боротьба за «Укрнафту» і Чернігів, який має для Корбана принципове значення – все це додаткові фактори нового конфлікту. Якщо Корбан програє, це викличе сплеск емоцій, звинувачень, навіть демаршів – не тільки в Чернігові, а й у Києві. Якщо виграє, я не виключаю спроб заперечування результатів у суді», – вважає Фесенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про рішення уряду обєднати компанії «Укрнафта», «Укртранснафта» і «Укртатнафта». Після, з'явилися чутки, що «Укрнафту» може очолити колишній російський бізнесмен Євген Чичваркін.

Відзначимо, що в травні цього року Арсеній Яценюк пообіцяв, що менеджмент компанії «Укрнафта» змінять і буде підписано нову акціонерну угоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: