Пентагон засудив риторику рф щодо ядерних навчань

Читать на русском
У Пентагоні засудили безвідповідальну риторику росії після того, як вона оголосила про наміри провести навчання із застосування ядерної зброї.
Фото: AP Photo/Alex Brandon

Сполучені Штати Америки різко засуджують анонсування російською федерацією навчань «з метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань».

Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер, повідомляє Le Monde.

Росія брязкає зброєю: скільки ядерних навчань було проведено за два рокиРосія за останні два роки провела щонайменше десять ядерних навчань. Тричі росіяни тренувалися завдавати ядерного удару у відповідь.

За його словами, після заяви Москви щодо майбутніх навчань із застосуванням тактичної ядерної зброї США не спостерігають змін «у стратегічній силовій позиції» росії.

«Це приклад безвідповідальної риторики, яку ми бачили у росії і раніше», – додав Райдер.

Також він наголосив що це «абсолютно недоречно з огляду на поточну безпекову ситуацію».

Нагадаємо, росія оголосила про наміри провести навчання для відпрацювання використання тактичної ядерної зброї. Причина проведення навчань – «провокаційні заяви західних лідерів».

У ГУР зазначили, що вся необхідна інформація про майбутні ядерні навчання в росії зараз збирається, але не слід забувати, що ядерний шантаж – стабільна практика путінського режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: