Парламент Естонії визнав Московський патріархат інститутом, що підтримує військову агресію рф

Читать на русском
Парламент Естонії на засіданні 6 травня оголосив Московський патріархат інститутом, який виправдовує та підтримує військову агресію росії.
Фото: Reuters

Парламент Естонії на засіданні у понеділок, 6 травня, оголосив Московський патріархат інститутом, який виправдовує та підтримує військову агресію росії.

Про це повідомляє ERR.

РПЦ намагається сформувати ширшу націоналістичну ідеологію навколо війни в Україні – ISWРПЦ МП створила нову ідеологію, де заявила, що відновлення єдності російського народу через війну в Україні є ключовою умовою виживання та успішного розвитку рф.

Зазначається, що відповідну заяву підтримали 75 депутатів парламенту, ще 8 осіб проголосували «проти».

Документ засуджує війну, розв'язану росією проти України, а також незаконну анексію захоплених під час агресії територій. Там також зазначено, що патріарх РПЦ Кирило від початку війни підтримує агресію терористичного режиму російської федерації.

«Як інструмент пропаганди війни керівництво Московського патріархату і патріарх Кирило використовують ідеологію «Русского мира», за допомогою якої знищуються останні прояви демократії в росії, мілітаризується російське суспільство і виправдовується агресія, з метою розширити російську федерацію на всі історично перебувають під впливом росії числа на Україну», – вказано у заяві.

Там також йдеться про те, що заклики Московського патріархату «приховують у собі загрозу безпеці та існуванню Естонії, зокрема пряму загрозу суспільному та конституційному порядку в Естонії».

У зв'язку з цим парламент країни закликав усі держави та міжнародну громадськість перешкоджати ворожій діяльності Московського патріархату щодо здійснення впливу.

Нагадаємо, Російська православна церква планує направити на війну з українською армією близько 1300 священиків.

Восени минулого року СБУ повідомила про підозру патріарха РПЦ Кирила. У рф відреагували на підозру патріарху РПЦ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: