Шольц підтримав план ЄС щодо спрямування заморожених активів рф на закупівлю зброї для України

Читать на русском
Німеччина підтримала пропозицію направляти 90% доходів, отриманих від заморожених російських активів, на закупівлю озброєння для Збройних сил України.
Фото: EPA

У понеділок, 6 травня, канцлер ФРН Олаф Шольц погодився, що доходи від заморожених російських коштів в Європейському Союзі можна у майбутньому використати для закупівлі озброєння в усьому світі на користь України.

Про це пише Reuters.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

Зазначається, що у такий спосіб німецький канцлер підтримав попередню пропозицію ЄС використовувати виплати відсотків за російськими активами для підтримки захисту України.

«Важливо, що ми також домовилися про те, що ці гроші можуть бути використані на закупівлю зброї не лише в ЄС, але й по всьому світу», – сказав Шольц.

Нагадаємо, у березні верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель запропонував забрати 90% доходів від російських активів, заморожених у Європі, і перерахувати їх до фонду ЄС, який фінансує зброю для України.

У квітні Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію із закликом вилучити заморожені російські активи та використати їх для відновлення України.

Також Палата представників США ухвалила законопроєкт про використання заморожених активів росії для допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: