«Укрнафтою» й «Укртранснафтою» керуватимуть іноземці – Яценюк

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк планує ввести в керівництво таких компаній як «Укрнафта» та «Укртранснафта» якісний іноземний менеджмент.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу «ICTV», пише «Слово і Діло».

«Новий підхід держави до державних компаній – «Укрнафти», «Укртранснафти», «Укртатнафти» та всіх інших: держава відновлює своє управління, ми поважаємо права інших акціонерів, отримуємо і розподіляємо дивіденди і ми ставимо новий, якісний іноземний менеджмент», – заявив голова уряду.

Крім того, для розподілення дивідендів Яценюк дав доручення скликати загальні збори акціонерів «Укрнафти» та ряду інших компаній, де це необхідно. Стосовно першої, прем'єр пообіцяв, що там буде нове керівництво, яке буде обиратися за допомогою «міжнародного аудиту, через фахових людей, які мають серйозну міжнародну репутацію».

Також він розповів: «Ми (Кабінет міністрів – ред.) прийняли рішення, що тепер усі керівники держкомпаній мають обиратися тільки на відкритому конкурсі». При цьому прем'єр запевнив, що це відбуватиметься максимально прозоро: «Публічно, в прямому ефірі, і тут уже не вийде вставляти кума, брата чи свата».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: