Березовець: заява Жебрівського про силове відновлення контролю над Донбасом – сенсація

Читать на русском
Заява нового глави Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського – це сигнал не стільки бойовикам і Росії, скільки Заходу, вважає політолог.
Фото: glavred.info

«Примітно, що інтерв'ю Жебрівський давав також адресним ЗМІ – французьким France 24 і газеті Le Figaro. Нагадаю, Франція більше інших країн ЄС боїться подальшої ескалації конфлікту і одночасно проти розширення допомоги Україні», – написав Тарас Березовець на своїй сторінці в Facebook. Про це повідомляє «Слово і Діло».

Як вважає Тарас Березовець, те, що Павло Жебрівський допускає ймовірність силового відновлення контролю над окупованими територіями в разі порушення бойовиками умов Мінських угод, незаслужено було обійдено увагою українських медіа.

«Українські офіційні особи ніколи раніше не висловлювалися з такою жорсткістю. Адресат цього звернення Жебрівського – Штати, ЄС та інші західні друзі України», – пише Березовець. На його думку, при збереженні нинішньої риторики на заморожування конфлікту розворушити західних дипломатів – справа непідйомна.

Політолог вважає заяву України про можливе застосування сили «уколом порцією адреналіну» для західних партнерів Києва. У разі ж «обурення західних друзів завжди можна буде послатися, що це приватна думка губернатора, не узгоджене з Києвом», – упевнений політолог.

Тарас Березовець наводить приклад Хорватії в ситуації війни на Балканах. Він пише про те, що Захід до останнього ігнорував благання хорватів про допомогу. І тільки загроза хорватів розв'язати війну подіяла на Захід. Ситуацію із заявою Жебрівського Березовець називає «цікавою дипломатичною комбінацією».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: