Жебрівський обіцяє створити продовольчі ринки у прифронтовій зоні на Донбасі

Читать на русском
Губернатор Донецької області хоче, щоб жителі окупованого Донбасу купували продукти харчування на українській території.
фото: ВВС

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський хоче, щоб жителі окупованого Донбасу купували продукти харчування на підконтрольній Україні території.

Про це він сказав в інтерв'ю сайту 0629, пише «Слово і Діло».

Жебрівський в черговий раз відзначив, що Донбасу необхідна економічна блокада, заборона на будь-яку комерційну діяльність з окупованими територіями на тлі істотного спрощення правил перетину лінії приватними особами.

«Ми виплачуємо пенсії тим, хто перереєструвався на підконтрольних Україні територіях. Якщо ми не будемо продавати українські товари, то ці гроші підуть бойовикам. Тому в разі прийняття рішення про економічну блокаду, ми будемо організовувати ринки в прифронтових населених пунктах, для того щоб люди могли безперешкодно виїжджати з окупованих міст і купувати продукти», – пояснив губернатор Донеччини.

Нагадаємо, раніше Жебрівський пообіцяв передати Києву пропозиції щодо реформування системи пропусків і врегулювання економічних зв'язків з територіями, підконтрольними сепаратистам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: