Якщо Путін візьме коридор до Криму, наступною стане Одеса – експерт

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Путін не боїться заяв Європарламенту, а позиція Європи досить сумнівна. Захід мав можливість не допустити того, що сталось в Україні. Для цього потрібно було покарати Росію ще в 2008 році за напад на Грузію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів історик, експерт з воєнних питань Ігор Лосєв, аналізуючи заяву Європарламенту, який занепокоєний загрозою створення суходільного кордону через територію України, що поєднуватиме РФ та Крим.

«Якщо Росія зможе нанести такий удар та дійти до перекопу, то суходільний коридор РФ зможе взяти. Але Захід має не стурбованість виражати, а реально допомогти Україні. Насамперед, зброєю та тотальними санкціями у цілих галузях економіки. Путін байдужий до заяв Європарламенту. Якщо йому це вдасться, він піде далі», – розповідає експерт.

За його словами, кожен успіх Путіна підштовхує його до глобальних наступальних дій, а Захід ніяк не може цього збагнути.

«Якщо Путін візьме суходільний коридор до Криму, потім негайно буде удар по Одесі та Придністров'ю. А там, далеко не факт, що він не вийде на румунські території. Це цілком може бути. Під приводом того, що йому потрібно захистити позиції Росії на Чорному морі. Він може захопити й головний румунський чорноморський порт. Що тоді буде робити Захід? Це публічний «ляпас», бо Румунія – країна НАТО. Які тоді заяви буде робити Європарламент? Ресурси у Путіна для продовження війни є, а позиція Європи досить сумнівна», – пояснює Лосєв.

Слід зазначити, що у Міністерстві юстиції обіцяють, що офіційний Київ буде вимагати арешту майна Російської Федерації за кордоном в якості компенсації за збитки від окупації АР Крим.

Раніше у відомстві систематизували всю інформацію щодо збитків, які понесла Україна через втрату Криму. Загальна сума становить 950 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: