Президент має право пожартувати над Соболєвим – експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

У Шокіна і Порошенко старі добрі стосунки і Президент не піде на кадрові зміни.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, аналізуючи інформацію про те, що Єгор Соболєв не проти зайняти місце генпрокурора України.

«Єгор Соболєв правий, коли говорить, що Президент призначає людей, які зберігають систему, сформовану ще за раннього Кучми. Це дійсно так. У Шокіна і Порошенка старі добрі стосунки і зараз головна проблема Генпрокуратури – суцільна міжнародна неспроможність. Сьогодні Генпрокуратура не зуміла надати Заходу серйозних аргументів проти колишніх високопосадовців режиму Януковича, включаючи самого Януковича, Азарова та інших», – розповідає Небоженко.

За його словами, зараз США вимагають матеріалів у справі Фірташа, але ніхто нічого не робить.

«Крім того, Віктор Шокін отримав зірку Героя України з рук Президента. Тому Президент України не піде на зміну генпрокурора. Заяви від «БПП» дійсно можуть бути, але це скоріше політична дотепність Президента. Він має право пожартувати над Соболєвим», – каже політолог.

Слід зазначити, що командир добровольчого батальйону «Донбас», нардеп Семен Семенченко пропонує замінити нинішнього генерального прокурора Віктора Шокіна на нардепа Єгора Соболєва.

При цьому, він уточнив, що ідея зміни генерального прокурора Віктора Шокіна на Єгора Соболєва виникла у представників «БПП», і вона не просто має право на життя – «це реальний варіант».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: