Генпрокурору України закидають заангажованість та непрофесійність

Читать на русском
«Двійку» поставив би Генеральній прокуратурі України під керівництвом Виктора Шокіна народний депутат від «Радикальної партії України» Юрій Чижмарь.

«Двійку» поставив би Генеральній прокуратурі України під керівництвом Виктора Шокіна народний депутат від «Радикальної партії України» Юрій Чижмарь.

Попри те, що в ГПУ працюють професійні слідчі, які можуть виконувати свою роботу, в цілому роботу відомства народний обранець оцінює як незадовільну через заангажованість та затягування справ, заявив він у коментарі Gazeta.ua, повідомляє «Слово і діло».

Як приклад Юрій Чижмарь наводить ситуацію із поданням про зняття депутатської недоторканності з його колишнього колеги по фракції: «Я бачив документи по Сергію Мельничуку. Вони підготовлені непрофесійно. Є й інші проблеми. Нам Інтерпол відмовив по всіх поданнях, зокрема, по Віктору Пшонці та Клюєву. Через те, що неналежним чином підготували документи», – зауважив Чижмарь.

На думку політика, у представленні Генпрокуратури на Мельничука не було чіткого визначення, чи є злочином те, що йому інкримінують.

«Коли ми не голосували за призначення Шокіна генпрокурором, ми розуміли, що ця людина не може адекватно виконувати такі функції. Тому що буде вплив іззовні. Він керував за Яреми. Перед тим – за Махніцького. Курував тоді ті органи, які проводили збір доказів по злочинах на Майдані. Цього не було зроблено. Тому й виникало питання: як він керуватиме повністю Генпрокуратурою, якщо навіть такі питання не зміг вирішити?», – резюмував Юрій Чижмарь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: