Американці шкодують грошей для України – дослідження

Читать на русском
З восьми ключових країн-членів НАТО економічну допомогу Україні найбільш охоче згодні надати жителі Польщі та Іспанії (77%). Про це свідчать дані опитування, які опублікував американський Pew Research Center сьогодні вранці.
segodnya.ua

З восьми ключових країн-членів НАТО економічну допомогу Україні найбільш охоче згодні надати жителі Польщі та Іспанії (77%). Про це свідчать дані опитування, які опублікував американський Pew Research Center сьогодні вранці, повідомляє «Слово и Діло».

Соціологи поцікавилися думками громадян США, Великобританії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Польщі та Іспанії. Інтерв'ю проводилися у квітні та травні серед приблизно 1000 дорослих в кожній країні, з похибкою вибірки плюс-мінус 3,4-4,1 процентних пункти.

Найгірше за інших, окрім Італії, до відправки економічної допомоги Україні поставилися мешканці Штатів, незважаючи на те, що більше половини з них упевнені: якщо Росія нападе на союзників НАТО, їх країна повинна вдатися до військових дій (53%).

Примітно, що європейці також не сумніваються: у разі чого на захист союзника прийдуть Сполучені Штати, а от самі кидатися грудьми на амбразуру не готові.

Згідно з даними того самого опитування, лише чверть громадян НАТО оцінюють нині Росію сприятливо. Між тим, тільки 12% росіян дають НАТО позитивну оцінку. Половина росіян вважають, що НАТО є головною військовою загрозою їх нації.

Водночас фахівцям науково-дослідного центру Pew вдалося взяти інтерв'ю в мешканців усіх областей України, за винятком Луганської, Донецької та АР Крим. За словами соціологів, респонденти представляють приблизно 80% населення України. Серед опитаних, більшість українців (67%) підтримують перспективу повноцінного входження в ЄС. Між тим, майже половина (47%) висловлюють підтримку ідеї піти на переговори з проросійськими повстанцями і Росією. Приблизно чверть (23%) говорять, що необхідно використовувати військову силу, щоб боротися з сепаратистами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: