Що з обіцяного встигли зробити за півроку черкаські депутати-мажоритарники?

Читать на русском
Найвідповідальнішим народним депутатом серед черкаських мажоритарників став Владислав Голуб, а найбезвідповідальнішим – Володимир Зубик.

Найвідповідальнішим народним депутатом серед черкаських мажоритарників став Владислав Голуб, який за 6 місяців зміг реалізувати 5 обіцянок. Водночас аутсайдерами за кількістю реалізованих власних декларацій стали нардепи Валентин Ничипоренко і Володимир Зубик, у яких всього по 1 виконаній обіцянці.

Останній, до того ж, має також і найбільшу частину невиконаних раніше задекларованих обіцянок, повідомив у ході прес-конференції голова громадської організації «Система народного контролю «Слово і Діло» Євген Заїка.

Найбільшу ж кількість нових обіцянок за півроку роботи у Верховній Раді серед черкаських мажоритарників виголосив народний депутат Антон Яценко – 27.

Заїка також зазначив, що у порівнянні з народними депутатами з інших областей всі вищеперелічені показники є недостатньо великими, що говорить про певну стриманість у висловлюваннях черкаських мажоритарників щодо нових обіцянок, а також підкреслив, що в більшості своїй депутати від Черкащини декларують свої заяви про наміри, сподівання на реалізацію, що аж ніяк не можна віднести до категорії прямих обіцянок.

Тим не менш, все вищеперелічене дає змогу окремим депутатам від Черкащини входити до ТОП-50 найвідповідальніших парламентарів ВРУ VIII скликання, наприклад, тому ж таки Владиславу Голубу, коефіцієнт виконаного до сказаного у якого склав 42%.

Водночас за показником власної політичної безвідповідальності, сформованого на основі невиконаних обіцянок нардепів, до ТОП-50 безвідповідальних депутатів від Черкащини увійшов Володимир Зубик, у якого 33% невиконаних обіцянок.

За словами Заїки, «Система народного контролю «Слово і Діло» буде й надалі намагатись максимально широко висвітлювати результати власного моніторингу стану виконання чи не виконання обіцянок народних депутатів-мажоритарників. Разом з тим, на його думку, відповідний процес матиме успіх лише тоді, коли опиратиметься на широкі відповідальні маси та громадський тиск на політиків з метою змусити їх відповісти за власні голосування чи нереалізовані декларації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: