Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Лозинський пообіцяв, що "Голос" не допустить внесення змін до виборчого кодексу щодо опитування громадської думки

3 вересня 2020 року народний депутат України Роман Лозинський пообіцяв, що "Голос" не допустить внесення змін до виборчого кодексу щодо опитування громадської думки під час виборів.
Виконано
Сказано 3 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://www.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7518.html
  • https://www.facebook.com/Klymenko.me/videos/2628419567412693/
  • https://www.dw.com/uk/partiia-sluha-narodu-zaplatyt-za-opytuvannia-zelenskoho/a-55348667

Результат

3 вересня депутати внесли Законопроєкт №4043 про внесення змін до закону "Про Центральну виборчу комісію" щодо опитувань громадської думки. Депутати фракції "Слуга народу" пропонують Верховній Раді передбачити можливість проведення в день виборів опитувань громадської думки на всій території України або в окремих її місцевостях під егідою Центральної виборчої комісії. На сайті ВРУ було зареєстровано 12 альтернативних до нього. Депутатам фракції "Голос" за підтримки інших фракції вдалось не допустити прийняття цього рішення на комітеті. Однак 15 вересня законопроект було включено до порядку денного.

Зважаючи на суспільний резонанс та сприяння депутатів фракції "Голос" вдалось не допустити прийняття даного законопроекту та інших законодавчих норм, які б дозволили проведення ЦВК опитування у день виборів. Обіцянка отримує статус "виконано". Варто додати, що депутати "Слуг народу" знайшли інший спосіб провести президентське опитування без зміни законодавчої бази.