Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Лозинський пообіцяв не використовувати силовий підхід під час роботи у парламенті

27 червня 2020 року народний депутат України Роман Лозинський пообіцяв не кидати яйцями, щось палити чи бити вікна під час роботи у парламенті. "Ми залишаємось конструктивними в стінах парламенту. Ми не будемо ніколи кидати яйцями, щось палити чи бити вікна. Це не наш підхід. Ми будемо займатись законодавчою роботою", - заявив він (відео 33:10-33:50).
Не виконано
Сказано 27 червня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=QKF5TNxm1kg
  • https://zaxid.net/deputati_blokuvali_tribunu_shhob_ne_dati_sklasti_prisyagu_andriyu_aksonovu_n1519127
  • https://www.youtube.com/watch?v=Dm7xb_jMXZ4

Результат

Регламент забороняє використовувати "плакати, лозунги, гучномовці, інші предмети, які не мають на меті забезпечення законодавчої діяльності", заборонено перешкоджати роботі ВРУ "вигуками, оплесками, вставанням, розмовами по мобільному телефону", а також "вживати образливі висловлювання та непристойні слова, закликати до незаконних дій".

19 травня 2021 року депутати від фракцій "Голос" і "ЄС", а також позафракційний депутат Гео Лерос блокували трибуну парламенту, щоб не дати скласти присягу новообраному народному депутатові Андрію Аксьонову. Враховуючи те, що блокування трибуни прямо заборонені регламентом та є одним із методів перешкоджання депутатській діяльності, дані дії можна віднести до силового підходу у роботі. Водночас депутат обіцяв займатись законодавчою роботою. Обіцянка отримує статус "не виконано".