Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Лозинський пообіцяв не підтримувати обов'язкову партійну приналежність на рівні громад під час виборів

14 травня 2020 року народний депутат України Роман Лозинський пообіцяв не підтримувати обов'язкову партійну приналежність на рівні громад під час виборів.
Виконано
Сказано 14 травня 2020 р.

Джерело

  • https://decentralization.gov.ua/news/12459
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7035

Результат

16 липня 2020 року Верховна Рада прийняла законопроект №3485 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства". Законопроект встановлює межу для самовисування у 10 тис. населення (партизація). У містах з більшим населенням буде пропорційна система з відкритими списками, можна буде висуватися тільки від партії чи її осередку. Закон зобов'язує на виборах бути представником партії, проти чого і виступав депутат. Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки це рішення під час голосування депутатами підтримано не було.

Роман Лозинський під час виступу наголосив на неприпустимості прийняття законопроекту в якому збільшується кількість депутатів районних рад через укрупнення районів. Варто додати, що депутатами було внесено альтернативний законопроект №3485-1, який було знято з розгляду. Також фракція "Голос" подала 312 правок до законопроекту №3485.