Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Оржель пообіцяв оскаржувати будівництво «Північного потоку – 2»

4 листопада 2019 року міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель пообіцяв оскаржувати будівництво «Північного потоку – 2». «Ми все одно будемо звертатися, щодо адекватності і правильності прийняття всіх екологічних норм при його побудові», – заявив Оржель (відео 1:13:52).
Не виконано
Сказано 4 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/9yxdzQdq_2g?t=4432
  • Звіт уряду від 14.02.2019
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2889080-ukraina-obgovorue-zi-ssa-ak-ostatocno-pohovati-nord-stream-2-kobolev.html

Результат

У період з листопада 2019 року до березня 2020 року, як свідчить інформація звіту уряду та Мінекоенерго, Україна підтримувала санкційні заходи США з перешкоджання реалізації Росією геополітичного проекту «Північний потік – 2», від 20 грудня 2019 року. Взаємодію з Адміністрацією США та Конгресом США щодо практичної імплементації положень NDAA в частині блокування реалізації російського проекту – віднесено до подальших запланованих дій уряду. Станом на початок березня Україна вела переговори зі США та іншими партнерами, спрямовані на те, аби остаточно завадити Росії відновити прокладання трубопроводу.

Україна не виступала ініціатором оскарження будівництва «Північного потоку – 2», обіцянці після відставки уряду присвоєно статус «не виконано». Мінекоенерго не надало відповіді на запит редакції аналітичного порталу щодо уточнення дій спрямованих на оскарження.