Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Білозір заявила, що голосуватиме проти законопроекту про ринок землі

26 вересня 2019 року народний депутат України Лариса Білозір заявила, що голосуватиме проти законопроекту про ринок землі від Кабінету міністрів. (Відео 1:25:00) "Я буду голосувати, особисто, проти. Тому що, ви знаєте, по соціології 90% українців проти того, що б іноземці викуповували українські землі."
Не виконано
Сказано 26 вересня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/eS540APS8pI?t=5150
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1619
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5095
  • https://www.slovoidilo.ua/persony/bilozir-larysa-mykolaivna

Результат

13 листопада 2019 року ВРУ голосувала в першому читанні за законопроект №2178-10 щодо обороту землі сільськогосподарського призначення. Лариса Білозір голосувала "Проти". Обіцянка залишається в процесі до другого читання.

31 березня 2020 року ВРУ прийняла законопроект №2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. Лариса Білозір була відсутня при голосуванні. Обіцянка отримує статус " не виконано".

Законопроектом передбачено відкриття ринку землі у декілька етапів. Право власності на землю сільськогосподарського призначення після проходження усіх етапів матимуть громадяни України, юридичні особи, які зареєстровані в Україні та учасниками яких є українці, держава або громади, самі територіальні громади, та держава. Селяни матимуть можливість продавати свої паї юридичним особам, та державі.

13 квітня 2020 року редакція "Слово і діло" направила запит до апарату Верховної Ради України стосовно уточнення інформації щодо причини відсутності народного депутата. В разі підтвердження відсутності нардепа з вагомих причин, статус обіцянки буде змінено.