Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кернес обіцяє навести порядок на ринку "Барабашово"

20 листопада 2018 року міський голова Харкова Геннадій Кернес пообіцяв навести порядок на ринку "Барабашово". Нагадаємо, що підприємці ринку поскаржилися на те, що невідомі фірми від імені адміністрації ринку вимагають від них до 1 грудня сплатити по 2 тис. доларів за продовження договорів оренди торгових точок, в іншому випадку їм загрожують відмовити в оренді. Геннадій Кернес пообіцяв розібратися в ситуації, що склалася. "Я буду розмовляти з керівництвом "Барабашово", щоб усі побори, які зараз здійснюються, були завершені", - підкреслив мер.
Виконано
Сказано 20 листопада 2018 р.

Джерело

  • http://www.city.kharkov.ua/ru/news/gennadiy-kernes-poobitsyav-navesti-lad-na-rinku-barabashovo-40389.html
  • http://kernes.com.ua/blog/ryad-predprinimatelej-s-barabashovo-budut-namnogo-menshe-platit-za-arendu

Результат

11 грудня 2018 року Геннадій Кернес зазначив, що міська рада не має цивільно-правових відносин ні з якими компаніями, крім концерну "АВЕК". Геннадій Кернес сказав, що представники профільних департаментів міськради виїдуть на проблемні майданчики, щоб розбити територію на частини і кожній з них присвоїти номер, який буде закріплений за підприємцем.

"Якщо я дізнаюся про те, що концерн "АВЕК" проводить операцію по виживанню, я обіцяю концерну "АВЕК" розірвання майже всіх договорів, які були навіть раніше укладені, на підставі незаконного та нецільового використання земельної ділянки. І свідками я наберу 99% ринку", - підкреслив міський голова.

Також він звернувся до підприємців з інших майданчиків з проханням підготувати необхідні документи, щоб фахівці подивилися, де розташовані їхні торгові місця, і вирішити, чим міська влада може їм допомогти.

Перший заступник міського голови Ігор Терехов зазначив, що інвентаризація всіх майданчиків ринку буде проведена протягом двох-трьох тижнів.

Оскільки мер Харкова взяв на контроль питання про ринок "Барабашово", і активно займається його рішенням, обіцянка отримує статус - виконано.

Нагадаємо, що група підприємців, що об'єдналися в громадську організацію "Сила в єдності", відстоює право на пряму оренду комунальної землі. У неодноразових скаргах і зверненнях до мерії вони говорять про вимогу незаконних платежів з боку власника ринку - концерну "АВЕК". За їх словами, представники концерну хочуть отримати передоплату за кілька років вперед, але при цьому відмовляються оформляти оренду документально.