Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Шухевич заявив, що блокуватиме трибуну, якщо його законопроект про доплати до пенсій колишнім політв'язням та репресованим не винесуть на розгляд парламенту

10 лютого 2017 року народний депутат України Юрій-Богдан Шухевич заявив, що блокуватиме трибуну парламенту, якщо його законопроект №1170 «Про внесення змін до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та деяких інших законів України щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій» не буде розглянуто на пленарному засіданні. У документі йдеться про доплати на рівні 50% від пенсії колишнім політв'язням та репресованим (відео: 03:25)
Архів
Сказано 10 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/nBhz76y3a64
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=52607

Результат

4 квітня 2017 року законопроект №1170 «Про внесення змін до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та деяких інших законів України щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій» було ухвалено у першому читанні.

ВИСНОВОК: у зв'язку з тим, що законопроект про доплати до пенсій колишнім політв'язням та репресованим було винесено на розгляд парламенту, умови, за яких обіцянка могла отримати відповідний статус, не дотримані. Тому її перенесено в розділ «Архів».