В Тернополі площу перейменували на честь героїв Євромайдану

Читать на русском

Під час чергової сесії 23 січня 2014 року Тернопільська міська рада прийняла рішення про перейменування Майдану Мистецтв на Площу Героїв Євромайдану, повідомляє її офіційний сайт. 

«Чимало наших земляків уже два місяці перебувають в Києві - на Майдані, вони беруть участь у протестах. До мене особисто та у Тернопільську міську раду звертається багато тернополян з проханням увіковічнити в історії ці події, які зараз відбуваються у Києві. Відповідно, ми вирішили перейменувати один з центральних майданів міста на Площу Героїв Євромайдану», - прокоментував це рішення тернопільський міський голова Сергій Надал.

Також в повідомленні міськради зазначається, що перейменування було здійснене, враховуючи трагічні події на вул. Грушевського в Києві 21 та 22 січня 2014 року.

Як відомо, ЗМІ повідомляли про загибель як мінімум 5 активістів під час протестів в центрі Києва. Вчора в оприлюдненому Генпрокуратурою повідомленні зазначалось, що у двох жертв зафіксовані вогнепальні поранення. За інформацією ЗМІ, з вогнепальної зброї були вбиті і інші учасники протестів.  Крім того, повідомляється також про смерть активіста Юрія Вербицького, якого раніше викрали невстановлені особи. 

22 січня за фактом загибелі двох людей на вул. Грушевського міліцією відкрито кримінальні провадження за ч. 1 статті 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Прем’єр Микола Азаров заявив, що перші людські жертви, які стали результатом протистоянь між протестуючими і працівниками спецпідрозділів МВС в центрі Києва – на совісті організаторів і самих учасників заворушень.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: