Смерть двох людей на Грушевського кваліфікували як умисне вбивство

Читать на русском

За фактом загибелі двох людей під час зіткнень протестуючих з міліцією на вул. Грушевського відкрито кримінальні провадження за ч. 1 статті 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Справи порушено слідчим відділом Печерського районного управління київської міліції.

За інформацією МВС, о 6.30 з швидкої допомоги до міліції надійшло повідомлення про те, що в пункті надання медичної допомоги, створеному в епіцентрі подій, перебуває тіло померлого. О 9.29 до міліції надійшло ще одне аналогічне повідомлення.

В той же час, в Генеральній прокуратурі заявили, що обидва загиблих мали вогнепальні поранення.

Нагадаємо, прем’єр Микола Азаров сьогодні заявив, що перші людські жертви, які стали результатом протистоянь між протестуючими і працівниками спецпідрозділів МВС в центрі Києва – на совісті організаторів і самих учасників заворушень.

При цьому прем’єр заперечив наявність у спецпризначенців вогнепальної зброї, зазначивши, що всі звинувачення на адресу правоохоронних органів є безпідставними.

Президент Віктор Янукович сьогодні дав доручення провести ретельне слідство за фактом загибелі людей під час масових заворушень.

В міліції повідомлялося, що після подій на вул. Грушевського по медичну допомогу вже звернулося 195 правоохоронців, 84 із яких було госпіталізовано.

Працівники спецпідрозділу «Беркут» скаржаться на використання проти них мітингувальниками «фаєрів», димових шашок, бейсбольних бит, дерев’яних палок з цвяхами, каміння, залізних інструментів та «їжаків», проте жертв і серйозно скалічених з боку міліції, на відміну від протестувальників, немає.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: