Азаров заявив, що в своїй загибелі «терористи» винні самі

Читать на русском

Перші людські жертви, які стали результатом протистоянь між протестуючими і працівниками спецпідрозділів МВС в центрі Києва – на совісті організаторів і самих учасників заворушень.

Про це сьогодні на засіданні уряду заявив прем’єр Микола Азаров, якого цитує прес-служба КМУ. 

«Як прем’єр-міністр України офіційно заявляю, що жертви, які, на превеликий жаль, вже є, на совісті і на відповідальності організаторів і певних учасників масових заворушень. Вимагаю, щоб правоохоронні органи ретельно і рішуче розслідували ці злочини, а головне – зробили все можливе, щоб не допустити їх надалі», - зазначив він.

У своєму виступі Азаров називав агресивно налаштованих мітингувальників терористами, екстремістами, бойовиками та відвертими бандитами.

«Цинізм і аморальність терористів дійшли до того, що вони кидають «коктейлі Молотова» в живих людей, і молоді хлопці – теж наші діти – спалахують вогнем! Всі бачили ці кадри, весь світ їх бачив», - обурився прем’єр-міністр.

Азаров також розповів, що сьогодні вночі «терористи з Майдану» начебто самовільно вдиралися до готелів, захопили і побили десятки громадян, яких вони вважають своїми опонентами.

Окрім того, прем’єр назвав всі звинувачення на адресу правоохоронних органів безпідставними, «адже ті, хто перебуває на вул. Грушевського, взагалі не мають зброї».

Вину за зіткнення Азаров переклав і на опозицію, яка, на його думку, весь останній час займалася підбурюванням і закликами до дестабілізації ситуації.

Як відомо, сьогодні почали надходити повідомлення про перших жертв – притому двоє з них, швидше за все, загинули від кульових поранень, всупереч тому, що «ті, хто перебуває на вул. Грушевського, взагалі не мають зброї». 

В свою чергу працівники спецпідрозділу «Беркут» та інші правоохоронці, що беруть участь у сутичках з мітингувальниками на вул. Грушевського, жаліються на агресивні та жорстокі методи боротьби проти них – проте жертв і серйозно скалічених з боку міліції, на відміну від протестувальників, немає.

Як повідомлялося, активісти Євромайдану в ніч з 20 на 21 січня в центрі Києва затримали десятки «тітушок» – спортивних молодих людей, спеціально найнятих для провокацій.

19 січня 2014 року народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов запевнив, що влада докладе максимум зусиль, аби не допустити людських жертв під час протестів, але вже зараз цю обіцянку можна вважати невиконаною.

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: