Перед санкціями Сенат США «дозволив» ще раз застосувати силу до Майдану

Читать на русском

В резолюції Сенату США допускається введення санкцій проти окремих представників української влади в разі чергового застосування сили до мирних демонстрантів, повідомляє прес-служба партії «Батьківщина» з посиланням на посла США в Україні Джеффрі Пайєта.

«…в разі подальшого використання насильства владою щодо мирних демонстрантів Президент і Конгрес повинні розглянути можливість застосування цілеспрямованих санкцій, в тому числі відмови у наданні віз і заморожування активів, щодо осіб, відповідальних за замовлення або застосування сили», - цитує Пайєт текст резолюції у своєму Twitter.

В документі також висловлюється підтримка українському народу і звучить заклик до демократичного розв’язання політичної кризи.

В резолюції Сенат засудив застосовування сили проти демонстрантів 30 листопада, 1 грудня і 11 грудня 2013 року та закликав покарати винних у насильстві.

Нагадаємо, напередодні силового розгону «Беркутом» мітингу на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада 2013 року керівники силових структур – міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та генпрокурор Віктор Пшонка – обіцяли, що силового розгону не буде.

Після цього інші представники влади – спікер ВРУ Володимир Рибак та голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов – ще раз заявили, що силовий сценарій неможливий, але в ніч на 11 грудня проти мітингувальників знову застосовувалась сила.

Після цього Захарченко та прем’єр Микола Азаров ще раз дали обіцянку про незастосування сили до учасників протестів – з того часу організованих силових розгонів демонстрацій поки не спостерігалось.   

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: