Аваков дозволив затримувати міністрів і нардепів, якщо ті порушують закон

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обіцяє співробітникам міліції особистий захист і грошове заохочення, якщо ті затримають будь-яких високопосадовців, які порушують закон.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Як і раніше заявляю: співробітник патрульної міліції, ДАІ, який затримав за порушення суддю, народного депутата, міністра, прокурора, співробітника Адміністрації Президента та інших громадян, кого прийнято називати VIP – отримуватимуть повний захист міністра внутрішніх справ, заохочення та грошову премію», – повідомив Аваков.

Крім того, за словами міністра, всім постовим працівникам міліції буде підготовлена ​​інструкція на подібні випадки. «Якщо порушник, ким би він не був, наводить пістолет на співробітника міліції – стріляти на ураження; при пред'явленні порушниками посвідчень, що гарантують недоторканність (судді, нардепи) – доставляти у відділення міліції – для встановлення особи і автентичності наданого посвідчення», – розповів глава МВС.

Він також додав, що при активній непокорі міліціонери зможуть застосувати наручники і доставити порушника у відділення міліції примусово.

Як відомо, вчора в YouTube було опубліковано відео, на якому суддя Макарівського районного суду Київської області Владислав Оберемко, перебуваючи за кермом у п'яному вигляді, погрожував вбити співробітника ДАІ і лякав журналістів зв'язками з прокуратурою.


«Стосовно судді Обремко. Безсумнівно, прокуратура Києва дасть оцінку його діям. МВС же, діючи в межах своїх повноважень, відповідно до зафіксованих слідчих фактів неадекватного поводження зі зброєю прийняло рішення: анулювати дозвіл на користування зброєю у судді і вилучити зброю (4 стволи) примусово»,  відзвітував про дану ситуацію Аваков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: