Кабмін вводить нові правила проїзду в зоні АТО та частині Херсонщини

Читать на русском

Кабінет міністрів України оприлюднив постанову, якою вводить прикордонний режим в зоні проведення антитерористичної операції та окремих районах Херсонської та Харківської областей з 10 лютого.

Про це повідомляється на офіційному сайті Кабінету міністрів, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

З метою підвищення рівня національної безпеки України, забезпечення безпеки громадян, захисту їх прав і свобод, законних інтересів та виходячи з принципів непорушності державного кордону, територіальної цілісності, політичної та економічної незалежності і суверенітету України уряд постановив поширити на період проведення антитерористичної операції дію частини третьої статті 22 Закону України «Про державний кордон України» на територію:

Міста Донецька і міст Авдіївки, Артемівська, Вугледара, Горлівки, Дзержинська, Дебальцевого, Докучаєвська, Селидового Донецької області; Артемівського, Волноваського, Володарського, Костянтинівського, Красноармійського, Мар’їнського, Ясинуватського районів Донецької області.

Крім того: Лутугинського, Новоайдарського, Перевальського, Попаснянського, Слов’яносербського, Старобільського районів Луганської області; Богодухівського району Харківської області; Новотроїцького, Чаплинського районів Херсонської області.

Запровадити прикордонний режим планують з 10 лютого 2015 року.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що пересування через лінію дотику у зоні антитерористичної операції буде обмежено 7 транспортними коридорами. Решта шляхів будуть перекриті, а в разі фіксації військової активності в 30-кілометровій зоні навколо зазначених коридорів, на невизначений термін будуть перекриватися і вони.

Читайте також: Україна знайшла спосіб отримати воєнну допомогу від країн НАТО – експерт

У зв'язку з посиленням контролю на пропускних пунктах при в'їзді на непідконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей, «Слово і Діло» вирішило показати основні шляхи, через які українці зможуть як потрапити на окуповану бойовиками територію, так і виїхати з неї. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: