Поки Німеччина і Чехія відмовляються, Польща допомагатиме зброєю

Читать на русском

Польща буде в центрі політики, спрямованої на припинення агресії Росії проти України.

Про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Ми є безпосереднім сусідом України і все, що діється в українсько-російських відносинах, стосується нас найвищою мірою. Це Іспанія може собі дозволити бути не в центрі, а Польща буде в центрі, щоб спинити тріумф сильного над слабким, Росії над Україною», – заявляє Коморовський.

Він також зазначив, що пропозиції деяких політиків надіслати в Україну військових є нонсенсом, однак продаж зброї є звичною річчю – немає ембарго для продажу в Україну чи Росію. «Щоправда, щодо РФ є обмеження. Однак ми можемо продавати Україні зброю», – сказав він.

У разі, якщо Польща відсторониться від конфлікту в Україні їй і самій доведеться зіткнутися з агресією. «Будь-які поступки будуть потуранням подальшій агресії Росії», – сказав Коморовський.

Коморовський також додав, що вони не провадять якусь окрему від ЄС політику щодо Росії і України.

В свою чергу глава МЗС Чехії виступає проти поставок зброї до України і переконаний – конфлікт в Україні не має військового вирішення, потрібне тільки мирне врегулювання.

«На мою думку, конфлікт у східній Україні не має військового вирішення. Військовими засобами ми не досягнемо необхідних результатів і ми від початку наголошували на необхідності врегулювання дипломатичними засобами. На цьому має стояти і ЄС», – сказав Заоралек.

Такої ж думки і Ангела Меркель, яка заявила, що не збирається підтримувати Україну зброєю.

Читайте також: США має приховані мотиви, аби не давати Україні зброю – експерт

«Німеччина не підтримуватиме Україну зброєю. Я переконана, що цей конфлікт має вирішуватися невійськовим шляхом», – наголосила Меркель.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: