Рада по суті вводить воєнний стан окремими законами – Соболєв

Читать на русском

Депутат парламенту від фракції «Батьківщини» Сергій Соболєв вважає, що Верховна Рада, намагаючись усіляко уникати формулювання «воєнний стан», по суті імплементує його положення через інші закони.

При цьому, окремі частини закону про воєнний стан просто-напросто скопійовані і запропоновані парламентарям як окремі законопроекти, констатував в коментарі «LB.ua» Соболєв, пише «Слово і Діло».

«Відбувається переписування цілих норм і я вважаю це дурістю, адже ми так і не ввели воєнний стан на території Донецької і Луганської областей», – сказав нардеп, коментуючи законопроект про військово-цивільні адміністрації.

На його думку, владі потрібно припиняти обходити питання визнання фактичної війни, що триває на сході України, за допомогою різних формулювань, як-от АТО, режим надзвичайної ситуації чи надзвичайний стан.

«Я вважаю, що всі формули – надзвичайна ситуація, надзвичайний стан, АТО, що отримують всі ознаки воєнного стану, могли би бути вирішені введенням воєнного стану. Це зняло би масу питань, і ми би мали чітке посилання на закон, а так нам треба вносити зміни в десятки законів, щоб обходити питання воєнного стану», – сказав Соболєв.

Читайте також: США можуть таємно поставляти військову зброю в Україну – експерт

Нагадаємо, з 26 січня на території Донецької та Луганської областей триває режим надзвичайної ситуації. Пізніше стало відомо про те, що уряд України у винятковому порядку надав губернатору Луганської області Геннадію Москалю право розпоряджатися місцевим бюджетом.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: