Відсьогодні на Донбасі введено режим надзвичайного стану

Читать на русском

Кабінет міністрів ініціював введення режиму надзвичайної ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Про таке з посиланням на «Українську правду» повідомляє «Слово і Діло».

«Уряд України прийняв рішення про введення режиму надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей», – заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на виїзному засіданні уряду в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

За словами прем'єра, при прийнятті цього рішення уряд керувався Кодексом цивільного захисту, з метою повної координації всіх органів влади для гарантування безпеки громадян та цивільного захисту населення.

Також в уряді створена спеціальна комісія з надзвичайних ситуацій, яку очолив сам Яценюк. Заступниками були призначені віце-прем'єр Геннадій Зуюко та очільник Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

ОНОВЛЕНО

Пізніше прем'єр-міністр уточнив, що йдеться не про надзвичайний стан, який може бути введений тільки рішенням Верховної Ради, а про режим надзвичайної ситуації. «Прошу не плутати це з надзвичайним станом і воєнним станом, які вводяться рішенням парламенту. Наше рішення спрямоване тільки на одне – всі повинні працювати 24 години на добу і 7 днів на тиждень», – сказав Яценюк.

Читайте також: Порошенко розповів, коли буде введено воєнний стан

Днями політтехнолог Тарас Березовець висловив припущення, що головна мета Путіна на сході України – дещо розширити території невизнаних республік, захопивши в полон та знищивши при цьому якомога більшу кількість українських військових, аби потім змусити українську сторону до переговорів на власних умовах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: