«Самопоміч» вимагає від Яценюка розрахунок тарифів на газ

Читать на русском

Керівник фракції «Самопомочі» Олег Березюк з трибуни Верховної Ради вимагав від уряду обґрунтування нових тарифів на газ.

Таку вимогу фракція висунула у вівторок, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Кабмін збирається піднімати тарифи на газ з березня і квітня місяця. Ми вимагаємо дати нам розрахунки, з чого складається тариф. Ми хочемо бачити, що вкладено в тариф», – заявив Березюк.

Крім того, «Самопоміч» пропонує створити робочу групу з представників фракцій, Міністерства соціальної політики та Міністерства фінансів з тим, щоб «сформувати якісні тарифи».

Читайте також: У Кабміні ще не визначилися, як підвищувати тарифи на газ для населення

Відзначимо, на засіданні присутні члени уряду на чолі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, а також представники дипкорпусу.

Нагадаємо, незважаючи на заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про суттєве підвищення ціни на газ для населення, в «Самопомочі» вірять – газ скоро подешевшає.

Раніше екс-міністр енергетики України Олександр Гудима в коментарі «Слову і Ділу» розповів, що ціна, яку «Нафтогаз» збирається встановити для українців, становить 5430 грн за тис. кубометрів блакитного палива.

Інший експерт – Володимир Саприкін – висловив думку, що заплановане урядом підвищення тарифів призведе до масових неплатежів, а фахівець в питаннях енергетики і газу НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев підрахував, що грошей, спрямованих на дотування «Нафтогазу», вистачило б на 500 грн субсидій для кожної української родини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: