Доки Яценюк лякає тарифами, в «Самопомочі» впевнені: газ подешевшає

Читать на русском

Незважаючи на заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про суттєве підвищення ціни на газ для населення, в «Самопомочі» вірять – газ скоро подешевшає.

Таку обіцянку 7 січня дав народний депутат від фракції «Самопомочі» Віктор Кривенко, констатує «Слово і Діло».

Зокрема, політик заявив, що газ скоро подешевшає як для населення, так і для металургів і хіміків.

Кривенко також пообіцяв звернутися до Міністерства фінансів щодо перерахунку державної підтримки «Нафтогазу» і в лютому поточного року внести відповідні поправки до Державного бюджету. Відзначимо, що в Бюджеті України на 2015 рік дотації НАКу становлять 32 мільярди гривень, що в три рази менше, ніж в 2014 році.

Читайте також: Яценюк спрямує дотаційні кошти «Нафтогазу» на пільги для українців

Як відомо, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв повідомив, що український уряд розглядає питання підвищення тарифів на газ для населення в 3-5 разів, але з паралельним наданням субсидій для тих, хто не зможе оплатити всю суму.

У свою чергу, екс-міністр палива та енергетики Олександр Гудима в коментарі «Слову і Ділу» повідомив, що НАК не має права робити заяви про цінову політику газу, оскільки за збільшення цін відповідає Національна комісія з питань здійснення державного регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) для населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: