В Кабміні ще не визначилися, як підвищувати тарифи на газ для населення

Читать на русском

Доки Кабінет міністрів продовжує переговори з Міжнародним валютним фондом, одним із ключових питань на яких є підвищення тарифів на газ для населення, в профільному комітеті Верховної Ради стверджують: підвищувати тарифи більше, ніж на 25% не потрібно.

Про це заявив голова паливно-енергетичного комітету парламенту Віктор Кривенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «UBR.ua».

Кривенко зазначив, що підвищити ціну на газ для населення потрібно всього на 25%, а не в 7 разів, як це пропонує уряд.

«Потрібно підвищувати тарифи не більше, ніж на 25%, а пропонується підвищення у сім разів», – сказав депутат на зустрічі керівників комітетів.

При цьому парламентська коаліція, представлена в Кабінеті міністрів, насправді не знає деталей переговорів з МВФ, констатував Кривенко. Нардеп зазначив, що газу власного видобутку для потреб населення в Україні достатньо. Більше того, рентабельність його добування позитивна. З огляду на це, він погоджується з думкою, що таким чином Кабінет міністрів намагається перекласти фінансові проблеми «Нафтогазу» на плечі споживачів.

Читайте також: Експерт: Щоб підвищити ціни на газ, потрібен перехідний період

Нагадаємо, раніше екс-міністр енергетики України Олександр Гудима в коментарі «Слову і Ділу» розповів, що ціна, яку «Нафтогаз» збирається встановити для українців – 5 430 грн за тис. кубометрів блакитного палива.

Інший експерт – Володимир Саприкін – висловив думку, що заплановане урядом підвищення тарифів призведе до масових неплатежів, а фахівець з питань енергетики та газу НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев підрахував, що грошей, направлених на дотування «Нафтогазу», вистачило б на 500 грн субсидій для кожної української родини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: