У США називають реформи в Україні – справою виживання

Читать на русском

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт назвав реформи для України справою національного виживання.

Про це він розповів в  інтерв’ю ZN.UA, пише «Слово і Діло».

«Гальмування реформ в перші 11 місяців після революції породило фрустрацію. Для мене очевидно, що їхнє проведення – це вимога українського громадянського суспільства і простих громадян. А також – найпотужніша зброя опору Володимиру Путіну», – сказав він.

А також додав, що Росія воює проти України, яка «реформується, викорінює корупцію, рухається в напрямку європейських структур, впроваджує європейські реформи».

«Але сьогодні я абсолютно впевнений: якщо ви продовжите вести справи так, як вони йшли до цього, або якщо політичні і бізнес-еліти будуть намагатися організувати свою взаємодію так, як це робилося зазвичай, тоді виникне питання: «чи виживе Україна?». Це питання життя і смерті», – зазначив Пайєтт.

Читайте також: Європа відкриває другий фронт боротьби із режимом Путіна

На його думку, задачею №1 є реформування сектору енергетики.«Це величезна рана на тілі української економіки», – зазначив американський посол.

Крім того, на його переконання, надважливим є виконання умов МВФ. Бо це забезпечує подушку під українською економікою, яка дозволить Україні компенсувати збитки, завдані Януковичем і Путіним.

Матеріали за темою:

Не словом, а ділом: США, Канада, ЄС взялись допомагати Україні 

США нададуть зброї Україні на 350 мільйонів доларів 

Сорос: сума фінансової допомоги Україні залежить від російської агресії 

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: