Половина військовозобов'язаних до служби в ЗСУ непридатні – Міноборони

Читать на русском

В Міністерстві оборони констатують, що половина військовозобов'язаних в Україні не можуть бути мобілізовані за станом здоров'я.

Про такі результати попередніх хвиль мобілізації розповів заступник начальника військово-лікарської комісії Міноборони Роман Шевчук, інформує «Слово і Діло».

«Зараз у всіх військкоматах країни проводиться робота медичних комісій на предмет оцінки стану здоров'я та придатності до військової служби військовозобов’язаних, які отримали повістки... за результатами попередньої хвилі мобілізації, зі ста тисяч оглянутих військовозобов’язаних лише половина визнані придатними до військової служби», – йдеться в офіційному повідомленні відомства.

При цьому в МОУ зазначають, що серед призовників були зафіксовані не лише спроби уникнути мобілізації за рахунок імітації певних хвороб, але і їх приховування заради того, щоб потрапити до лав Збройних сил.

Додамо, що загалом за перший неповний тиждень четвертої хвилі мобілізації повістки отримали 61 748 осіб.

В міністерстві нагадують, що за ухилення від мобілізації військовозобов'язаним загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі. Наразі військкомати збирають інформацію про осіб, що ухиляються від призову.

Читайте також: Дезертирство і бездіяльність в АТО каратимуть за законами воєнного часу

Нагадаємо, днями голова Комітету з питань національної безпеки та оборони ВР Олександр Пашинський заявив, що в Україні поки не варто вводити воєнний стан, аби не викликати зайвого занепокоєння в суспільстві.

Матеріали за темою:

АТО: ситуація на сході України станом на 26 січня

Донецький аеропорт мав стати «демілітаризованою зоною» – Президент

У Польщі виключають членство України в НАТО найближчим часом

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: