Введення воєнного стану лише наробить паніки – Пашинський

Читать на русском

На сьогоднішній день введення воєнного стану не дасть ніяких плюсів, лише паніку збоку населення та фінансові проблеми.

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, пише «Слово і Діло», з посиланням на телеканал новин «24».

«На сьогоднішній день введення воєнного стану з точки зору тактики, наприклад, під аеропортом Донецька чи Дебальцеве, нам ніяких плюсів не дає. Від того, що ми введемо військовий стан, ми не отримаємо ні танків, ні артилерії, ні нових солдатів, нічого. Що ми втратимо? Очевидно, що якась частина населення буде в паніці, у нас будуть фінансові проблеми, ми розбалансуємо нашу систему», – переконаний нардеп.

Народний депутат переконаний, вводити воєнний стан потрібно лише тоді, коли Росія розпочне широкомасштабну континентальну війну, і тоді ж оголошувати загальну мобілізацію.

«Якщо не дай Бог, в Чернігівській області чи в Харківській з'явиться хоч одна батальонно-тактична група, буде оголошена війна Росії, але це не той сценарій, про який ми повинні мріяти», – сказав він.

Читайте також: Терористи більше не хочуть припинення вогню

Водночас, за словами Пашинського, вже всі необхідні рішення для оголошення воєнного стану є, вони «підписані та запечатані у конверти».  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: