АТО: ситуація на сході України станом на 26 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 6:30 26 січня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи Інформаційний опір і волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Загалом за добу терористи обстріляли наших військових та мирні населені пункти 115 разів.

Напрями обстрілів

Протягом неділі, 25 січня, російсько-терористичні війська найбільшу активність проявляли на Дебальцівському напрямку. Зранку велись обстріли укріплених пунктів українських військових в районах населених пунктів Кам’янка, Гірське, Попасна, Рідкодуб, Санжарівка, Троїцьке, Чернухіне. 

На Луганському напрямку не припинялись обстріли позицій сил АТО в районі н.п. Кримське, Кряківка, Нижньотепле, Станиця Луганська, Щастя, та в районі 29 блокпосту. Найчастіше під вогонь артилерії, реактивних систем залпового вогню та мінометів потрапляли Кримське та Станиця Луганська.

На Маріупольському напрямку спостерігається відносне затишшя. 

Організатори теракту в Маріуполі

Втрати

25 січня ввечері на одному з блокпостів в районі Мар'їнки, що на Донбасі, вибухнув автомобіль зі смертником. Один український солдат загинув, один або двоє важко поранені.

За неперевіреною інформацією, ще один боєць мехбригади загинув у результаті артобстрілу Красногорівки, що біля Маріїнки.

Крім того, за інформацією глави центру обміну полоненими Володимира Рубана у полоні бойовиків за останній тиждень опинилися близько 30 українських військовослужбовців.

Втрати противника протягом неділі за інформацією прес-центру АТО склали близько 30 чоловік.

Інфраструктура

У м. Щастя Луганської області ремонтні бригади відновили електро-, газо-, водопостачання. Теплоносій подано у 120 житлових будинків зі 170, які є у місті. Станом на 15:00 25 січня поки без тепла у Щасті 320 квартир.

Орієнтовна сума збитків в результаті обстрілу бойовиками житлового масиву "Східний" в Маріуполі перевищує 100 млн гривень.

Детальна карта бойових дій на сході України за 25 січня 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: