Донецький аеропорт мав стати «демілітаризованою зоною» – Президент

Читать на русском

Після підписання мінських угод Донецький аеропорт повинен був стати «демілітаризованою зоною». Про це Порошенко заявив під час засідання Ради з нацбезпеки і оборони, передає «Слово і Діло», з посиланням на «Українську правду».

«У зв'язку з дискусією, що розгорнулася останнім часом, якби лінія розмежування Мінського протоколу і тих, хто взяв на себе функції гаранта його виконання, то територія від Новоазовська до Комсомольського по Мінському протоколу повинна б бути повністю демілітаризованою і очищеної від бойовиків. Донецький аеропорт мав би бути демілітаризованою зоною», – розповів він.

За його словами, процес демілітаризації проходив би під контролем ОБСЄ.

«За Мінським протоколом вся територія до Оленівки і закінчуючи Старобешевим, включаючи Докучаєвськ, – це територія, яка повинна була бути зайнята українськими військовими. А це означає, що з Докучаєвська залп «Граду» в бік волноваського автобуса не міг би статися. У разі дотримання мінських домовленостей жодного теракту, який стався в останній час, не було б», – пояснив Президент.

Читайте також: Штурм Маріуполя: фото, відео ( оновлюється)

Крім того, як вже відомо Володимир Путін надіслав Президенту України Петру Порошенку листа, в якому нібито міститься «мирний план» президента РФ, щоб урегулювати ситуацію. Президент України не відреагував на пропозицію та розгнівав Кремль.

Згідно з мінськими документами, Донецький аеропорт мав відійти сепаратистам у результаті виконання взаємних зобов'язань.

Також у своєму «мирному листі» Путін пропонував відійти від лінії розмежування у зоні конфлікту, зафіксованого у раніше не опублікованому додатку до Мінського меморандуму, і легітимізувати «фактичну» лінію не на користь України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: