Бойовики ЛНР залишили без світла решту Луганщини

Читать на русском

Внаслідок обстрілу ТЕС в місті Щастя підконтрольна Україні територія Луганської області повністю знеструмлена. 

Про це повідомляє прес-служба голови ОДА Геннадія Москаля, пише «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112 Україна».

Внаслідок артилерійського обстрілу зупинений один з двох працюючих енергоблоків ТЕС у місті Щастя. Вся територія Луганської області, контрольована Україною, знеструмлена. Також зупинена робота водоканалів та котелень, не їздять тролейбуси.

Як передає прес-служба, обстріл був здійснений близько полудня бойовиками з боку Веселої Гори. Один зі сарядів попав в трансформатор.

«ОДА неодноразово зверталася до вищого військового командування країни з проханням перемістити військові формування з ТЕС на прилеглу територію», – заявляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, – «Це вже не перша аварійна зупинка теплоелектростанції через обстріли. Силовики повинні захищати ТЕС на підступах до станції, а не обладнати вогневі точки на дахах приміщень, в які намагаються потрапити бойовики», – додає Москаль.

Як стало відомо, вночі поновилися обстріли м.Щастя.

Нагадаємо, ще в листопаді місяці Геннадій Москаль погрожував представникам самопроголошеної Луганської народної республіки відключити постачання газу і води, якщо ті не дозволять відновити лінії електропередачі та пошкоджений газопровід.

Читайте також: Терористи більше не хочуть припинення вогню

«Попереджаю ЛНР – якщо протягом двох діб вони своїми силами не відновлять електропостачання на Станично-Луганський район і не відновлять газопостачання Чорнухиного, а також не полагодять пошкоджений газопровід біля с. Сокільники, ОДА буде змушена звернутися до уряду України вжити адекватних заходів щодо постачання електрики, газу і води на територію ЛНР», – заявлял тоді Москаль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: