Росія не має шляху назад: або тероризм, або відкрита війна – Турчинов

Читать на русском

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що Російська Федерація може розпочати відкриту війну проти України на Донбасі.

Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді, пише «Слово і Діло».

«Можливі два основні сценарії. Перший – відновлення ворогом широкомасштабних військових дій за активної участі збройних сил Російської Федерації, наслідком чого може стати повномасштабна континентальна війна», – зазначив Турчинов.

Іншим шляхом розвитку ситуації Турчинов вважає намагання Кремля надалі активізувати терористичну діяльність на сході України та перетворити її на затяжний конфлікт.

За словами секретаря Радбезу, на окупованій частині Донецької та Луганської областей зараз перебувають 36 тисяч терористів, з них 8 тисяч – російські військові. Серед техніки, поставленої бойовикам – 542 танки, до 990 бронемашин, 694 артилерійських системи, 4 ракетних комплекси «Точка-У», до 57 зенітно-ракетних комплексів.

До того ж, на кордоні з Україною у повній бойовій готовності перебувають близько 52 тис. військових РФ з технікою та високим наступальним потенціалом, додав Турчинов.

Читайте також: Депутати підтримали мобілізацію

Нагадаємо, вчора Верховна Рада у першому читанні прийняла поправки до Кримінального кодексу України, якими прирівняла покарання за дезертирство, непокору офіцерам та бездіяльність в АТО до покарання за режиму військового стану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: