У Клімкіна розповіли, за яких умов Порошенко знову зустрінеться з Путіним

Читать на русском

Для реалізації зустрічі президентів держав «нормандської четвірки» в Астані необхідне чергове засідання контактної групи для втілення в життя Мінських домовленостей.

Про це за результатами зустрічі міністрів зовнішніх справ України, Росії, Німеччини та Франції заявив речник МЗС України Євген Перебийніс, пише «Слово і Діло» з посиланням на «LB.ua».

«Міністри закликали тристоронню контактну групу зустрітися в найближчі дні з метою прогресу в повній імплементації Мінських домовленостей, включаючи створення умов для ефективного припинення вогню, домовленостей про умови для доставки гуманітарної допомоги і продовження процесу звільнення затриманих», – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, ці слова виглядають малоймовірними з огляду на нещодавню активізацію бойових дій з боку України (як повідомляється, сили АТО почали завдавати більш інтенсивих ударів у відповідь на зростаючу кількість атак противника).

Читайте також: Як в'їхати/виїхати із зони АТО (інфографіка)

Крім того, за словами міністра зовнішніх справ ФРН, «нерозв'язаних проблем» в українсько-російському конфлікті поки що занадто багато, щоб проводити зустріч у «нормандському форматі» найближчим часом.

Про те, що вирішення питання миру на Донбасі затягується, стало ясно вчора – після відмови канцлера та президента Німеччини брати участь у переговорах в Астані.

Матеріали за темою:

Терористи оцінють збитки: війна для «ДНР» коштує 1,3 млрд гривень

У зоні АТО перекриють два коридори для транспорту та пропуску людей

АТО: ситуація на сході України станом на 13 січня (в динаміці)

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: