АТО: ситуація на сході України станом на 13 січня (в динаміці)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 9.30 13 січня 2015 року за даними РНБО України та Прес-центра АТО. Інформація оновлюється щоденно.

Обстріл

Протягом доби незаконні збройні формування 84 рази обстріляли позиції наших військових.

Напрями обстрілу

Під вогонь терористів потрапили 11 населених пунктів і позиції українських військових поблизу них. Цієї ночі незаконні збройні формування 12 разів застосували реактивні системи залпового вогню «Град», з яких обстріляли метеовежу донецького аеропорту, населені пункти Красногорівка, по два рази Опитне і Піски і п'ять разів — Тоненьке.

Протягом минулої ночі бойовики "ЛНР" із артилерії, мінометів та систем "Град" обстрілювали Щастя, Трьохізбенку, Станицю Луганську, Золоте, Гірське та Чорнухіне. Найбільш інтенсивних обстрілів зазнало місто Щастя, яке протягом доби обстріляли з мінометів п’ять разів.

Дії бойовиків

Протягом доби було зафіксовано 9 фактів ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотних літальних апаратів. Польоти безпілотників помічені в небі над населеними пунктами Нижнє, Щастя, Волноваха, Новоселівка, Кальчик, Маріуполь, і в донецькому аеропорту.

На Донецькому напрямку, в районі Маріуполя, з Луганської області противник перекидає «на передній край» військову техніку і озброєння, раніше відведену в глиб позицій.

Дії сил АТО

В районі н.п. Горловка і Ясинувате українська артилерія придушила декілька вогневих точок противника. В результаті успішного ведення контрбатарейної боротьби знищена батарея ствольної артилерії російсько-терористичних військ.

Втрати

За інформацією прес-служби губернатора Луганської області Геннадія Москаля внаслідок одного з обстрілів міста Щастя біля фільтраційного пункту близько 1-ї години після обіду було смертельно поранено місцевого мешканця, який проходив по вулиці. 53-річному чоловіку відірвало ногу, він загинув на місці від втрати крові. Крім того, поранено двох працівників міліції, що охороняли фільтраційний пункт. Обидвох доставили в лікарню.

Евакуація

Польща у вівторок евакуює з України 178 українців польського походження, що виїхали із зони проведення антитерористичної операції. Сьогодні на 5 літаках військово-транспортної авіації Збройних сил Польщі вони будуть евакуйовані до Польщі. Три з них вилітають вранці, ще два - в другій половині дня. 

Ротація 

В Донецький аеропорт українські військові підвозять боєприпаси, продовольство, вивозять звідти поранених і проводять ротацію особового складу.

Зі слів народного депутата Семена Семенченка друга штурмова рота батальйону «Донбасс» теж відправляція в АТО.

«Відправляється в АТО, до товаришів, які там вже майже два місяці. Хлопці пройшли весняну партизанщину, літні штурми, серпневі виходи з оточення, осінню реабілітацію і школу Нацгвардії в Золочеве, зимове сидіння. Тепер до своїх. Через два дні їде третя рота. Поповнена хлопцями, що вийшли з полону. Ми знову всі разом. Слава Україні!».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: