Терористи оцінють збитки: війна для «ДНР» коштує 1,3 млрд гривень

Читать на русском

Терористи самопроголошеної «ДНР» підрахували суму збитку, заподіяного бойовими діями інфраструктурі міста. Найбільше збитків зазнав Донецьк, сумму оцінюють в 1,3 млрд гривень.

Про це повідомила «уповноважений з прав людини ДНР» Дар'я Морозова, передає «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду».

«З початку бойових дій ми ведемо статистику по пошкодженим об'єктах інфраструктури. Загальний збиток за підсумками 2014 року склав близько 1,3 млрд гривень, пошкоджено та зруйновано більше 7,2 тис об'єктів інфраструктури», – уточнили терористи.

При цьому, за даними Морозової, найбільший збиток заподіяно Донецьку. У місті зруйновано більше чотирьох тисяч об'єктів. Збиток бойовики оцінили в 818 млн грн.

«Також сильно постраждала Макіївка. Там пошкоджено близько тисячі об'єктів інфраструктури на суму 144 млн гривень», – додає Морозова.

Крім того, було зазначено, що з початку бойових дій загинуло більше двох тисяч осіб, серед яких 35 дітей віком до 18 років.

Зазначимо, що радник голови СБУ Маркіян Лубківський вважає, що Україна зможе вирішити конфлікт в Донбасі в 2017-2018 роках й лише за «хорватським сценарієм».

«Я думаю, що ми можемо виграти цю війну «хорватським варіантом», як ви пам'ятаєте, в 1991 році Хорватія розпочала війну, а закінчила в 1995 в результаті двох успішних спецоперацій», – сказав Лубківський

Також в коментарі «Слову і Ділу» віце-президент Атлантичної Ради України Олег Кокошинський розповів, що зупинити військові дії зможе лише повний обвал економіки та Захід, який підтримає законопроекти про свободу нашої держави та ізолює Росію.

Читайте також: Мобілізація в Нацгвардію: аргументи за і проти (огляд соціальних мереж)

Зазначимо, ще на початку вересня 2014 року прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що війна дуже дорого коштує країні. Кожен день війни  оціюється в 80 мільйонів гривень.

Матеріали за темою:

Втрати України в неоголошеній війні (інфографіка)


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: