Порошенко провів паралелі між тероризмом у Франції та в Україні

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко приніс квіти до французького посольства в Україні та висловив співчуття родинам загиблих під час терористичних атак, що тривають в Парижі вже третій день поспіль.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

До того ж, глава держави заявив, що не бачить різниці між актами насильства з боку терористів у Франції та в Україні.

«Щойно я мав можливість повторити слова співчуття французькому народу, президенту Франції, демонструючи три дуже глибоких відчуття. Відчуття перше – це глибокий сум, який я як Президент висловлюю Франції і французькому народу. Друге – це солідарність із Францією в боротьбі з тероризмом. І третє – це є наша єдність: Франції, України і ЄС в боротьбі з тероризмом», – сказав Порошенко.

Президент додав, що українці, як ніхто, знають, що таке боротися з терористами, зазначивши, що теракти в Парижі анічим не різняться від вибухів у Харкові, Одесі чи від насильства на окупованому Донбасі.

Читайте також: Чи відбувається ісламізація Європи? Опитування

«Я не бачу жодної відмінності між терористичною атакою (у Франції – ред.) і підривом бару в Харкові; терористичним нападом на офіс волонтерів в Одесі чи терористичними атаками, які відбуваються на окупованих територіях Донецької і Луганської областей», – зазначив Президент.

Нагадаємо, в результаті теракту в редакції французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo 7 січня загинули 12 осіб: 10 працівників видання та 2 поліцейських. Негативна реакція мусульманської общини на роботу карикарутистів викликала хвилю насильства, що триває й понині.

17 липня над територією Донецької області сталася наймасовіша за кількістю жертв авіакатастрофа в історії. Винними у загибелі 298 пасажирів рейсу MH17 називають проросійських бойовиків, які, за висновками міжнародної комісії, збили літак за допомогою зенітно-ракетного комплексу «Бук-М», отриманого з Росії.

Матеріали за темою:

Катастрофа МН17. Як терористи приховують правду (ІНФОГРАФІКА)

Загроза теракту в Одесі: на вулиці виведуть силовиків і військову техніку

Експерти назвали українські міста, що перебувають під загрозою теракту

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: