Чи відбувається ісламізація Європи? Опитування

Читать на русском

Теракт в редакції французького видання Charlie Hebdo привернув увагу світових ЗМІ до проблем ісламізації. Видання активно почали обговорювати кількість мусульман у країнах Європи і реальність загрози.

Так, журнал The Economist опублікував інфографіку, в якій показав справжні показники мусульман в країнах Європи. Мешканці європейських країн значно переоцінюють кількість мусульман, що проживають у регіоні.

Британське видання порівняло реальний відсоток мусульман у європейських країнах та оцінку кількості мусульман самими європейцями, пише «Слово і Діло», з посиланням на «Громадське».

Серед громадян Франції мусульмани складають 8%. Але французи оцінюють цей показник у 31%.

Бельгія – реальних 6% мусульман, при оцінці у 29%.

Великобританія має 5% мусульман, але самі британці вважають, що їх кількість 21% від населення країни.

Італія має 4% мусульман, при 20% «уявних».

Німеччина – 6% реальних, і 19% «очікуваних».

Швеція – 5% (при 17% на думку опитаних).

Іспанія – 2% реальних мусульман, при 16% «уявних».

В свою чергу, за даними на 2013 рік, Україна за показниками кількості мусульман була не на останніх позиціях. Так, на території України проживало 3 млн мусульман, з них у Києві – близько 100 тисяч. І їх кількість неухильно росте, причому, значно збільшилась кількість українців, що приймають іслам.

На південному сході України мусульмани відчувають себе «як вдома». За останні роки кількість мечетей в Україні зросла на 50%. Були побудовані мечеті в Торезі (2000 рік), Шахтарську (2001 рік), Свердловську (2002 рік), Алчевську (2003 рік), Горлівці, Стаханові, Маріуполі (2007 рік), Антрациті, Брянці, Луганську (2010 рік).

Читайте також: Теракт в Парижі: реакція соціальних мереж

Кількість мусульманських організацій України зростає ще більш динамічно. Найбільша їх кількість в Криму, Донецькій, Херсонській, Одеській та Запорізькій областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: