Приховувати проблеми всередині коаліції вже безглуздо – Березовець

Читать на русском

Політтехнолог, директор компанії Berta Communications Тарас Березовець каже, що на відміну від чуток про розкол фракції «Блок Петра Порошенка», розкол в «Самопомочі» - цілком реальний.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

«Голосування за бюджет фактично пройшло «на бровах». Власне, приховувати проблеми всередині коаліції вже безглуздо. Навпаки, чим швидше виставити діагноз, тим ближче одужання», - вважає Березовець.

На думку експерта, нинішня «п’ятиєдина коаліція» з самого початку була контрпродуктивна, і отже, буде замінена новою. «Працювати в такому складі вже некомфортно всім основним учасникам. Тим більше враховуючи, що окремі коаліціанти (РПЛ і «Самопоміч») не самостійні у прийнятті рішень», - каже Березовець.

«Люди Коломойського не голосували за бюджет, люди Садового - навпаки; третя група «Воля» чим далі, тим більше грає в свою гру. Тому їх подальше співіснування в проекті «Самопомочі» під дуже великим питанням», - переконаний експерт.

За словами Березовця, переформатування коаліції неминуче поставить питання зміни складу уряду. «Поки не викликає сумніву, що ядром коаліції залишаються БПП і НФ. Всі інші учасники, як в пазлі, можуть змінюватися», - резюмував він.

Як відомо, сьогодні, рано вранці Верховна Рада прийняла багатостраждальний державний бюджет України на 2015 рік. За таке рішення проголосували 233 народних обранця.

У той же час проти прийняття держбюджету проголосували 27 депутатів, утрималися 9 нардепів, а не голосували - 60. Зокрема фракція «Блоку Петра Порошенка» дала 120 голосів «за». Також, Держбюджет-2015 практично в повному складі підтримала фракція «Народний фронт».

А ось голоси «Самопомочі» розділилися: «за» проголосували тільки 10 депутатів, проти - 2, утрималися чотири нардепи, не голосували – 14.

Відзначимо, що фракція «Батьківщина» зовсім не голосувала за бюджет, а «Радикальна партія Олега Ляшка» дала всього 17 голосів «за». Групи «Економічний розвиток» і «Воля» взагалі були відсутні на засіданні.

Популярне по темі:

«Бюджетний цирк» і сontra spem spero для Турчинова

Бюджет України на 2015 рік: прийняти не можна відмовитися

Бюджет-2015: децентралізація або ліквідація місцевого самоврядування?

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: