Студентів зі сходу будуть зараховувати на факультети згідно з квотами

Читать на русском

Студентів, які через драматичні події на сході були змушені шукати інше місце навчання, будуть зараховувати до вишів з використанням квот.

Про це в коментарі журналістам «Слова і Діла» розповіла народний депутат України Ірина Геращенко.

«Уряд ухвалив рішення, згідно з яким до 12 грудня студенти мають подати заяви і визначитись, чи вони залишаються в тому виші, до якого вони вступали (наприклад, Донецький, який зараз територіально знаходиться у Вінниці), чи вони хочуть навчатися в тому виші, де вони зараз є слухачами. Відповідно, уже з наступної сесії вони матимуть можливість бути зарахованими і не тільки здавати сесію, але й бути повноцінними студентами», - наголосила Ірина Геращенко.

Разом з тим, народний депутат зауважила, що в процесі зарахування студентів зі сходу до того чи іншого вишу, присутній елемент певних квот.

«... ми не можемо розширити можливість будь-якого факультету, кафедри до незкінченності. Тому там є квота: 5 осіб на один факультет. Відтак студентам треба обирати», - підкреслила вона.


Крім того, за словами Геращенко, за таким умов для студентів зі сходу зберігається й бюджетне фінансування.

«Якщо студент навчався на бюджеті в якомусь із Донецьких ВиШів, відповідне бюджетне фінансування переноситиметься і в той учбовий заклад, який він обере», - резюмувала народний депутат.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки України Сергій Квіт теж заявляв про те, що вільні слухачі, які перемістились з донецьких та луганських вишів, повинні до 12 грудня визначитися і написати відповідну заяву, де вони хочуть навчатися далі.

Популярне по темі:

Стипендія-2015: чого чекати студентам?

За освіту треба буде платити додатковий податок

Квіт розповів про подальшу долю студентів та викладачів Донбасу 

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: