Квіт розповів про подальшу долю студентів та викладачів Донбасу

Читать на русском

Викладачі навчальних закладів Донецької та Луганської областей, які не виїхали за межі зони проведення антитерористичної операції разом зі своїми університетами, вважаються звільненими.

Про це в понеділок, 24 листопада, заявив міністр освіти й науки України Сергій Квіт, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Викладачі, які не переїхали зі своїми вишами за межі АТО, вважаються звільненими станом з 1 вересня», – розповів Квіт. Щоправда, як зазначив сам очільник МОНу, законопроект, яким передбачена така норма, ще не прийнятий парламентом і освітяни очікують, що нова Рада проголосує за нього найближчим часом.

Разом з тим, час «Ч» надійшов і для студентів, що відвідували заняття в інших ВиШах України в якості вільних слухачів: їм необхідно терміново визначитися з новим місцем навчання, каже міністр освіти.

«Ті вільні слухачі, наші студенти, котрі перемістились з донецьких та луганських ВиШів в інші регіони України і в них зараз є статус тимчасово допущених до занять, повинні до 12 грудня визначитися і написати відповідну заяву, де вони хочуть навчатися далі: або в тих ВНЗ, де вони зараз є вільними слухачами, або вони можуть перейти на навчання в ті свої ВиШі, котрі перемістились в інші регіони України», – пояснив Сергій Квіт.

Читайте також: Яценюк і Ахметов «провалили» звільнення Донбасу

Нагадаємо, 3 листопада свою роботу у місті Вінниці після евакувації зі столиці Донбасу почав Донецький національний унверситет. 7 листопада територію самопроголошених ДНР та ЛНР покинули ще 3 великих ВиШі: Луганський національний, Східноукраїнський національний та Донецький національний технічний університети.

Раніше «Слово і Діло» вже зафіксувало обіцянку Сергія Квіта звільняти викладачів, що підтримують сепаратизм чи брали участь в організації так званих референдумів у Донецькій та Луганській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: