Геращенко обіцяє зарахувати Донецьких студентів до ВИШів

Читать на русском

4,5 тис. донецьких студентів зарахують до університетів – відповідну постанову у грудні прийме Кабінет міністрів України.

Про це у своєму Facebook повідомила представник Президента України з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні розповіли про одне важливе рішення: уряд прийме постанову (вже в грудні), що тимчасові слухачі – студенти донецьких вузів – будуть зараховані до університетів і не втратять цей рік. Йдеться про 4500 студентів. І плюс презентували законопроект, яким передбачається вирішення проблеми отримання атестатів і дипломів тими, хто зараз на окупованій території», – написала Геращенко.

Народний контроль «Слово і Діло» зафіксував обіцянку Ірини Геращенко і проконтролює її виконання.

Разом з тим, міністр освіти й науки України Сергій Квіт попередив, що студентам, які відвідували заняття в інших ВиШах України в якості вільних слухачів, необхідно терміново визначитися з новим місцем навчання.

Читайте також: Квіт розповів про подальшу долю студентів та викладачів Донбасу

«Ті вільні слухачі, наші студенти, котрі перемістились з донецьких та луганських ВиШів в інші регіони України і в них зараз є статус тимчасово допущених до занять, повинні до 12 грудня визначитися і написати відповідну заяву, де вони хочуть навчатися далі: або в тих ВНЗ, де вони зараз є вільними слухачами, або вони можуть перейти на навчання в ті свої ВиШі, котрі перемістились в інші регіони України», – пояснив Сергій Квіт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: