Стець ще восени говорив про створення Міністерства

Читать на русском

Про необхідність створення Міністерства інформаційної політики Юрій Стець говорив ще восени

Верховна Рада України затвердила новий склад Кабінету Міністрів. Усупереч збуренням громадськості, Юрій Стець все-таки призначений міністром інформаційної політики. Новообраний міністр пояснив, чим займатиметься його Міністерство.

«Перше, чим займеться новий орган, - публічним розглядом нової стратегії інформполітики країни. Також в основі роботи Міністерства буде концепція, що складається з трьох пунктів: внутрішньої комунікації (діалог влади з народом - Авт.), інформаційної війни з Росією та формування структури, яка займатиметься створенням ефективної інформполітики. Приміром, боротися з кіберзлочинністю», – зазначає Стець.

Та ще 1 вересня в ексклюзивному інтерв'ю «Слову і Ділу» Юрій Стець заявив про необхідність створення Міністерства інформаційної політики сумісно з Мінкультом, в результаті чого, можливо, Україні вдалось би відвоювати Крим.

«Коли питанням інформаційної політики 23 роки ніхто не займався, очевидно, що виросло покоління людей, яке не надавало жодного значення українській культурі та історії. Це і призвело до того, що ми втратили людей у Криму. Повинно було існувати Міністерство інформаційної політики сумісно з Мінкультом», – сказав Стець в інтерв'ю «Слову і Ділу».

Як запевняє пан Юрій, таке Міністерство необхідне, аби не втратити ще більшу кількість людей.

«Комітет чи Міністерство інформаційної політики повинно бути створене на базі РНБО, Кабміну чи як окрема державна структура. Але для цього необхідна підтримка усієї влади, злагодженість між різними гілками. Якщо ми зараз не почнемо піклуватися про мізки людей, то втратимо їх», – розповідає він.

На думку Стеця, пропагандаю займаються майже у всіх країнах.

«В усіх країнах є ЗМІ, що мають геополітичній вплив. Наприклад, BBC. В Росії такі теж є, в нас - немає. Це нормальна ідеологічна складова країни. Так має бути. Ідеологію іншої країни не повинні формувати ззовні. Якби така робота велася, ми б не здали Крим. Ми ж не маніпулуюємо на користь якоїсь політичної сили», – додає Юрій Стець.

Натомість експерти не квапляться поки що говорити про «міністерства пропаганди», зокрема політичний аналітик Сергій Телешун в коментарі «Слову і Ділу» заявляє, що говорити про це поки зарано, адже невідомо, які завданняі й функції воно виконуватиме.

«Є річ політична – вирішення проблеми, друга річ – треба «влаштувати» людину, третє – політична доцільність, я не можу поки відповісти, для чого треба це Міністерство. На це питання може відповісти Порошенко, який рекомендував Міністерство, і Прем'єр Яценюк», – говорить політичний аналітик.

Читайте також: Більшість у Раді вирішила, скільки комітетів відійде до опозиції

Нагадаємо, у структурі Кабінету Міністрів з'явилось Міністерство у справах інформаційної політики, головним завданням якого буде захист інформаційного простору України від російської пропаганди та контрпропаганда в Росії, на території тимчасово окупованих Криму й Донбасу. Головою Міністерства призначено депутата пропрезидентського блоку й керівника «5 каналу» Юрія Стеця.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: